Mednarodna šola hipnoze in hipnoterapije

šola hipnoze z božidarjem grilcem

Šolski program, ki je pred vami je baziran na ameriškem pristopu. Korak za korakom vas popeljemo v ozadje hipnoze in hipnoterapije. Od tega, kako se usesti poleg stranke, do reševanje fobij. In seveda vsega, kar sodi zraven. Ne glede na vaš poklic ste dobrodošli na našem izobraževanju. Garantirano boste dobili dodano vrednost v vašem življenju. Nekateri se odločate zaradi novega znanja, drugi zaradi osebne rasti in tretji zaradi želje postati hipnoterapevt.

Biti hipnoterapevt ni stvar akademskega naziva, ampak osebnega poslanstva. Ko vprašamo, zakaj se odločate za naše izobraževanje, mnogokrat slišimo - za mojo dušo.

Če pogledamo bližnjo zgodovino hipnoze, nekje v začetke prejšnjega stoletja, se pojavlja kar nekaj imen, ki so ustvarila dodano vrednost v svetu hipnoze. Je pa zanimivo, da večina teh ljudi ni iz akademskih ali medicinskih krogov. Imena kot Dave Elman, Ormong McGill, Gill Boyne, Gerald Kein imajo skupno izhodišče. Vsi so bivši odrski hipnotizerji, ki so se kasneje posvetili delu z strankami.  Odrska hipnoza je svojevrsten fenomen, ki bi ga moral poznati vsak hipnoterapevt. Skozi naše izobraževanje bomo spoznali vse ključne elemente odrske hipnoze.

Dva velikana, ki sta se vpisala v zgodovino, in ju pozna največ ljudi, sta psihiater Milton H. Erickson ter Dave Elman.
Erickson je nabolj poznan v medicinskem svetu. Elman pa v svetu hipnoterapevtov, ki niso iz medicinskih voda.
Erickson je bil izreden terapevt. Za seboj je pustil veliko primerov metafor in različnih pristopov, ki so danes izredno popularni v medicinskih krogih. Ericksonov terapevtski pristop je precej zahteven. Je pa praksa pokazala, da je za modernega človeka prepočasen in ne daje hitrih rezultatov.

Medtem, ko nam je Dave Elman prepustil orodje, ki je lahko naučljivo in se ga da uporabiti tudi v globljih terapevtskih primerih. Z njegovo pomočjo smo začeli ugotavljati pomembnost globine hipnoze, uporabnost regresije ter hipnoanalize. Na vsakem področju so ljudje, ki so z svojo vednostjo daleč pred vsemi. In Elman je bil to v svetu hipnoze.
Obstaja zgodovinsko dejstvo, ki ga ne moremo zanemariti. Ko se je ameriško združenje zdravnikov odločalo, da se bo dodatno izobraževalo glede hipnoze in hipnoterapije, so imeli dve možnosti. Priznanega psihiatra Ericksona in praktično neznanega odrskega hipnotizerja Dave Elmana. Izbrali so Elmana. Tisoče ameriških zdravnikov je soglasno sprejelo Dave Elmana za svojega mentorja.

Dave Elman je zadnjih 15 let svojega življenja posvetil poučevanju zdravnikom širom Amerike. Njegovo zapuščino sedaj delita njegov sin Larry s soprogo in Cheryl Elman. Leta 2013 sta bila v gosteh v Sloveniji, kjer smo organizirali dvodnevni tečaj za italijansko, slovensko in hrvaško govoreče hipnoterapevte.

Leta 2014 smo v Slovenijo povabili znanega ameriškega hipnoterapevta in predavatelja Royja hunterja.
Naša mešana italijanska, slovenska in hrvaška skupina je dobila odlično predavanje in nova orodja, s katerimi lahko pomagamo našim strankam.

Smo pa v vseh teh letih dela šli mnogo preko meja običajne hipnoterapije. Za spiritualne navdušence smo razvili nove tehnike vstopa v prejšnja življenja, pogovor z lastno dušo in vodniki. Ter seveda izboljšanje zdravja s temi novimi pristopi. Na našem šolanju zato vabimo različne goste, ki že vstopajo v ta polja in z veseljem bodo delili svoje izkušnje z vami.

Božidar Grilc

Priporočam vsem, ki želijo spoznati kako deluje zavest in podzavest!

V 25 letih ukvarjanja z ezoteriko, energijskim zdravljenjem in načini kako na naraven način pomagati ljudem, sem spoznal in prakticiral večino v našem okolju dosegljivih komplementarnih metod. Nekatere sem praktično izvajal, druge pa tudi predaval ... Preberi več

Marjan Ogorevc, bioterapevt, pisec, predavatelj

Odličen seminar

Prijetno sem presenečen, kako lepo ste uspeli odstraniti vso "mistiko" okoli hipnoze. Lahko rečem, da ste nam pripravili odličen seminar. Pa tudi zelo uporaben za vse, ki potrebujejo avtosugestijo za izboljšanje vsakdanjega življenja ali ob "... Preberi več

Marcel, Novo mesto

Odlična ocena za šolo

Profesionalni pristop. Ni nobenega skrivanja informacij. Odlična ocena za šolo. Dovolj globoka obravnava te mistične tematike. Sem že uspel nekoga hipnotizirati. Tudi sosednji udeleženec me je hipnotiziral. Odlično pripravljena spremljajoča literatura.

Boris, Ljubljana